2020-11-30 10:56:14• hírek • Bede Emőke

Fokozott rendőri jelenlét az utakon

„A szatmári rendőrök a hosszú hétvége teljes ideje alatt szolgálatban lesznek annak érdekében, hogy megelőzzenek és visszaszorítsanak minden olyan eseményt, amely a lakosság biztonságát veszélyezteti, illetve e napoban is ellenőrizni fogják a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bevezetett szigorítások betartását is” – figyelmeztet a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség.

 

A hatóság elárulta, hogy e napokban is fokozott rendőri jelenlétre kell számítani a Szatmár megyei utakon, és természetesen a sebességmérő radarokat sem „felejtik” az irodában. Arra intik az autósokat, hogy a balesetek elkerülése érdekében sebességüket az aktuális forgalomnak megfelelően válasszák meg, és kerüljék a veszélyes előzéseket, különösen akkor, amikor feltorlódott kocsisorban haladnak. S bármilyen evidensnek is tűnhet sokak számára, a vizes, latyakos vagy jégpáncéllal borított úton növelni kell a követési távolságot is, hiszen ilyenkor a féktávolság sokszorosa lehet a száraz időben tapasztaltnak.


„Mielőtt útnak indulna, ellenőrizze a gépjármű állapotát, bizonyosodjon meg a fék- és a fényszórórendszer megfelelő működéséről, és arról is, hogy az elakadásjelző háromszög és az elsősegélydoboz benne van-e az autóban. A vezetés közbeni telefonálás elvonhatja a figyelmet a vezetésről, ehelyett inkább koncentráljon a forgalomra. Nappal, éjszaka és heves esőzés idején is használja helyesen a fényszórókat. Adja meg az áthaladási elsőbbséget, függetlenül attól, hogy gyalogosról vagy egy másik autóról van szó. Indulás előtt mindig kapcsolja be a biztonsági övet, és figyeljen arra is, hogy az alkohol és a vezetés kizárják egymást. Ne vezessen alkoholos befolyásoltság alatt, hiszen ez hátrányosan hat a reakcióidőre és az érzékszervek működésére is” – figyelmezteti az autósokat a rendőrség. Ami pedig a gyalogosokat illeti, a hatóság arra inti őket, hogy csak a járdán közlekedjenek, illetve ha át kell kelniük az úton, tartsák be a jelzőlámpa utasításait, ennek hiányában pedig lelépés előtt mindenképp győződjenek meg arról, hogy az autósok valóban észlelték-e, hogy szeretnének átkelni az úton.


A koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorításokakal kapcsolatban a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség azt közölte, hogy továbbra is nagy hangsúlyt fognak fektetni a kijárási korlátozások és a maszkviselés kötelezettségének betartatására. "Hálásak vagyunk mindazoknak az állampolgároknak, akik e nehéz időszakban is betartják a hatóság utasításait, ezzel is igazolva, hogy az élet és az egészség a legfontosabb" - zárta közleményét a hatóság.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: